Papilon Savunma - PAPIL (Şirket Analiz)
Papilon Savunma Anonim Şirketi (‘’Şirket’’) 18 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da ‘’Papilon Savunma-Güvenlik Sistemleri Bilişim Mühendislik Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’’ ünvanı ile kurulmuştur.
Şirket’in esas faaliyet konusu yurtiçi ve yurtdışı kamu kuruluşlarına ve özel Ticari kuruluşlara sağlanan uçtan uca bütünleşik kamu güvenlik sistemleri, biyometrik iş istasyonları, mobil cihazlar, yüz tanıma, sanal gerçekliğe yönelik platform cihazları ve iris tanıma cihazlarının araştırma, geliştirme, üretim, entegrasyon İşlemleri ile katma değerli bütüncül sistem inşasıdır.
30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla, Şirket’in ortalama çalışan sayısı 67’dir.
3.1. İŞ GELİŞTİRME FAALİYETLERİ
Bu dönemde yurtiçi yeni pazar geliştirme faaliyetleri etkin bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda perakendecilik ve finans sektörü öncelikli pazar olarak seçilmiş, Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen yeni anahtar teslim ve konsept çözümlerin tanımaları hem uzaktan görüşmeler (online) hem de fiziki müşteri ziyaretleri hız kazanmıştır.
ARGE Projesi RD20; perakendecilik sektörüne özel olarak geliştirilen; belirlenmiş alan içerisindeki kişi yoğunluğunu ölçme, kişilerin mağaza içerisindeki davranış/alışkanlıklarının analizi, grup tekilleştirme, müşteripersonel ayrımı, mağazalarda kullanılan mevcut CRM sistemleri ile entegrasyon, yapay zeka ile geleceğe yönelik satış ve pazarlama stratejileri belirleme, personel tahsisinde optimizasyon ve performans ölçümlerine yönelik 3D sensör ve kamera teknolojilerini bir araya getiren anahtar teslim çözümdür.
Eylül 2020’de lansmanı yapılarak ve beta versiyonun son kullanıcı testlerine başlanan See&Sign’ın (Selfibiyometrisi mobil platformu) başta finans sektörü olmak üzere çok farklı sektör ve iş kollarına hitap etmektedir. (https://www.seeandsign.com/tr) Lansman sonrasında bankacılık ve finans sektöründen farklı kuruluşlarla başlatılan iş geliştirme faaliyetleri devam etmedir.
Hali hazırda birçok cezaevinde kullanılmakta olan parmak izine dayalı mahkum ve personel kayıt, kontrol ve takip sistemlerimiz 1 cezaevinde bu dönemde devreye alınmıştır.
TAV Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş. ile ortak ARGE ve teknik çözüm geliştirme çalışmaları için çözüm ortaklığı protokolü imzalanmıştır. Bu sayede her iki firmanın kendi alanındaki know-how ve odak müşteri grupları bir araya getirilerek havalimanları başta olmak üzere diğer güvenlik çözümlerine ilişkin katma değerli ortak iş geliştirme faaliyetleri yürütülmektedir.
3.2. ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ
3.2.1. SEE&SİGN
3.2.2. BİYOKLA
Gerek denetimli serbestlik uygulaması gerekse mülteci imza bildirimlerinde en çok imza ihlali yapılmaktadır. İmzaya gitmemek önemli bir denetimli serbestlik ve mülteci imza bildirimi kuralının ihlalidir. Üst üste iki kez imza ihlali yapanların denetimli serbestlik kararı geri alınıp, benzer şekilde mülteciler de takibe alınarak, sınır dışı edilmeleri ile alakalı süreç başlatılır. Tarafımızca geliştirilmiş BiYokla ile TÜBİTAK çağrısı kapsamında belirtilen Covid salgınının doğrudan veya dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bir bilişim uygulaması geliştirilerek, imza ihlali yapılmasının önüne geçilecek, hükümlülerin/mültecilerin daha kolay ve hızlı bir şekilde bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeleri sağlanacak ve hükümlülerin/mültecilerin adli birimler tarafından kontrolleri otomatik olarak sağlanacaktır.
3.2.3. AR-GE PROJESİ - RD20
RD20, kişi ve obje sayımı, iskelet analizi, üç boyutlu modelleme ve yapay zeka ile geleceğe yönelik stratejileri oluşturmak için kullanılabilecek ürün, teknolojileri bir araya getiren kapsamlı bir sistem olarak tasarlanmıştır.
3.2.4. AR-GE PROJESİ - RD23
Geleneksel, uzaktan sınav ve eğitim uygulamalarını daha akıllı, verimli ve etkileşimin yüksek olduğu bir hale getirdiğimiz RD23 sistemi, hem eğitim içeriklerinin oluşturulup, yönetildiği bir LMS sistemine (Learning Management System), hem gücünü biyometri tanıma algoritmalarımızdan alan sınav güvenliği modülüne, hem de öğrencilerin derse olan ilgilerinin anlık olarak ölçümlendiği ileri seviye davranış analizi fonksiyonlarına sahiptir.
3.2.5. AR-GE PROJESİ - RD24
Dijital insanlar, insan bilgisayar etkileşimini sonsuz ölçekte yeniden yaratan 3 boyutlu ve yapay zeka destekli müşteri ve kullanıcı deneyimi elçileridir. İster müşteri hizmetlerinde kullanmak isteyeceğiniz robotik sesli bir motor yerine görebildiğimiz bir dijital çalışan, isterseniz Zoom, Teams vb. pek çok görüntülü görüşme platformunda kendiniz yerine kullanabileceğiniz bir 3D avatar olabilmektedir.
Satışları hem kaydırılmışta hem de dönemsellikte geri düştüğü gözükmektedir.
Geçen sene ile kıyasladığımızda yaklaşık 6.3 mn TL'lik Ürün ve Yazılım Satış Gelirlerinin eridiği görülmekte. Yeni satışlar, protokoller gelmeli..
Hiç yorum yok: