Koronavirüs'lü Günlerde Evden Çalışma

Koronavirüs'lü Günlerde Evden Çalışma İpuçları

Uzaktan çalışma ya da evden çalışma, koronavirüsten çok öncesinde zaten popülerlik kazanmıştı. 2017 yılında çıkarılan bir rapora göre, yaklaşık 4 milyon ABD'li evden çalışıyor. Ve birçoğu faydalarını deneyimledi. Araştırmalar, uzaktan çalışmanın verimliliği artırdığını, çalışanların moralini artırdığını, hem zihinsel hem de fiziksel sağlığı geliştirdiğini bulmuştur söylüyor. Hoş konu Türiye olunca ve Patronlar olunca 7/24 yatıyorlar modu giriyor devreye.

Nisan 2020 itibariyle, ABD çalışanlarının% 28'i evden çalışıyor. Çok ciddi bir rakam. Yani kabaca her 4 çalışandan biri COVID-19'un doğrudan bir sonucu olarak evden çalışıyor.



Koronavirüs sırasında evden verimli çalışmak için 4 ipucu

Herkes evden çalışırken dikkat dağıtıcı şeyler ile mücadele ediyor.

1. Özel bir çalışma alanı ayarlayın

Şu bir gerçek. Bir çoğumuzun  evlerinde özel bir çalışma alanı yok. Ben kızın odasınnı gaspettim. Bir başkası salondaki o bayramdan bayrama iş gören yemek masasının üzerinde. Evden fiziksel olarak ayrılmıyorsanız, zihinsel olarak  zaten “ev modundan” çıkmak ve “çalışma moduna” girmek zor olabilir.

İster bütün bir oda, ister bir odanın parçası, ister sadece bir masa olsun, çalışmaya adayabileceğiniz bir alan yaratın.

Yeni alanınızı mümkün olduğunca ergonomik hale getirmek için monitör ve dizüstü bilgisayar yükselticilerini unutmayın.

2. Sanal iletişimi kucaklayın

Koronavirüs nedeniyle evden çalışmaya başladığımdan beri daha fazla telefon alıyor, daha fazla toplantıya giriyor ve daha fazla e-posta yazıyorum.Yapacak bir şey yok. Tüm gün canlı olan özel bir sohbet kanalı veya video konferans bağlantısı başlatın. Çalışanlar zaman izin verdiği sürece bu kanallara girip çıkabilir.

Hiçbir şey yüz yüze etkileşimin yerini alamaz. Ancak sanal iletişime katılmak ekip moralini artırabilir ve bağlantı kopması veya yalnızlık duygularını ortadan kaldırabilir.

3. Fiziksel ve zihinsel sağlığa odaklanma

Gün boyunca kişisel dikkat dağıtıcı unsurlarla mücadele etmiyor muyuz? Zihninizi işgal eden tek şey iş değil. Hanım, çocuklar, akşam ne yiyeceğim kaygısı, sokağa çıkma yasağı var mıydı?
Evden çalışma stresi olmadan bile sağlık ve güvenlik önlemlerini yönetmek de ayrıca yorucudur.

Her gün biraz güneşlenmek ve temiz hava almak için biraz zaman ayırın.

Yatağa git ve her gün aynı saatte uyan. Evden çıkmasanız bile giyinin.

Kalp atış hızınızı artırmak için bir şeyler yapın. Egzersiz, ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilir.

Yaratıcı düşünmek için zaman tanıyın veya yeni beceriler öğrenmek için kendinize meydan okuyun.

4. İş günü boyunca haberlerden kaçının

Sosyal medya üretkenliği, verimliliği olumsuz etkiliyor. Bu bir gerçek. Arif'in Machestıra attığı golü ararken başka yerlere dalıyoruz. O yüzden bu süreçte daha kontrollü olmak çalışmanızı olumlu etkileyecektir.
















Koronavirüs'lü Günlerde Evden Çalışma Koronavirüs'lü Günlerde Evden Çalışma Reviewed by Es'Or on Kasım 29, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.