Adese Alışveriş Tic. Şirket Analizi [#ADESE)

Adese Alışveriş Tic. Şirket Analizi (#ADESE)

İttifak Holding’in perakende markası Adese, Türkiye’nin en önemli perakende markalarından biri olarak 1991 yılından bu yana hizmet vermektedir. Uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda sektördeki istikrarını ve kurumsal hedeflerini daha da ileri taşımak amacıyla 2011 yılında Borsa İstanbul’a girmiştir. Her müşterisinin gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceği kaliteli ve güvenilir bir alışveriş deneyimi sunan Adese, alışveriş sürecinin her aşamasına yakından bakan ve detayları önemseyen bir hizmet anlayışına sahiptir.

Şirketin çıkarılmış sermayesi 252.000.000 (İki yüz elli iki milyon) Türk Lirasıdır.

Şirketimizin sermayesinin %5 ‘inden fazlasına sahip ortakları; İttifak Holding A.Ş. % 7 pay, diğer ortaklar % 93 pay dır.

Adese Alışveriş Merkezleri Tic. A.Ş. hisseleri 30 Kasım 2015 tarihinde itibaren BIST Ana Pazarda işlem görmektedir.

Yönetim Kurulu:

Şirket’in esas faaliyet konusu, sahibi olduğu Adese ve Adesem adlı mağazalarında temel ihtiyaç maddeleri, dayanıklı tüketim maddelerinin perakende satışını gerçekleştirmektir. Şirket bunun yanında sahibi olduğu yatırım amaçlı gayrimenkullerinden kira geliri elde etmektedir. 

Şirket bağlı ortaklıklarından Adese Alışveriş Merkezleri Tic. A.Ş. 4 ilde 39 adet midi, 10 adet süper, 3 adet hiper, 2 adet mini ve 6 adet diğer mağazalar (Unlu mamüller satışı ve benzeri diğer mağazalar) olmak üzere toplam 60 mağazada faaliyet göstermektedir. 

Faaliyet Raporunda daha fazla bir şey bulamadım ilgimi çekecek. Bir tek risklerden bahsedilmiş, onu da zaten Bilanço ve Gelir Tablosunu incelerken varsa karşılaşacağız.

Dönen Varlıklara baktığımızda en önemli iki kalem ortaya çıkıyor. Birincisi Diğer Alacaklar, ikincisi ise Stoklar.

Diğer Alacakların detayına baktığımızda en büyük Alacak kalemi İttifak Holding'ten.


Stoklar olarak da şirketin elinde yaklaşık 40k kadar stok bulunmakta. 

Kısa Vadeli Borçlara baktığımızda 345mn TL ödemesi gereken bir borç gözükmekte. Bunun 336mn TL'si Banka Kredisi. Daha fazla bir detay verilmemiş Finansal Rapor dipnotlarında. Ticari Borçlar da yine iştirakler arasında dönen rakamlar.


Şirketin Toplam Borçlarının, Toplam Varlıklara oranı %50.
Bir diğer tarafa baktığımızda;
Dönen Varlıkların Toplamı: 320mn TL
Kısa Vadeli Borçlar Toplamı: 475mn TL.

Cari Oran: 0,7 - Likit Oran: 0,6 - Nakit Oran: 0,0

Dönemsel Satış rakamlarına baktığımızda 2018 Eylül'den sonra ciddi düşüş yaşadığı görünmekte. Ciroları Ortalama 450-500mn TL'den 150-160mn TL'lere düşmüş.
Aşağıdaki grafikte kaydırılmış olarak gösteriliyor: Aynı şekilde burada da görülüyor ki düşüş 2018-06 itibariyle başlamış. Satışa dair herhangi bir detay olmadığı için Dipnotlarda nereden kaynaklandığını görememekteyiz.
Net saış Maliyeti %80'lerden %66'ya düşmesi güzel bir gelişme ama Satışlar kıyaslamak lazım -ki Ciroda epey düşmüş durumda zaten.


Yabancı Para pozisyonunda terste şu an ADESE. Dipnotlarda şöyle denilmekte: Grup’un maruz kaldığı kur riski, kullanmış olduğu ABD Doları ve Euro cinsi kredilerinden kaynaklanmaktadır. Grup bu riski en aza indirmek için, finansal pozisyonunu, nakit giriş/ çıkışlarını detaylı nakit akım tablolarıyla izlemektedir.
Hisse Fiyatı ile Endeks karşılaştırıldığında genel olarak Endeksin altında getiri sağladığı görülmekte. 2018/12 ile son değerde endeks üzeri getiri sağlanmış.
Karlılıklar incelendiğinde 2018-09'da zarar etmeye başlamıştır. 2019-09'da Esas Faaliyet Zararı 57mnTL iken, son dönemde 31mn TL'ye gelmiştir.
F/K ile PD-DD değeri aşağıdaki gibidir:
Son olarak da Özet Tabloyu paylaşmış olayım.

ADESE ile ilgili aklımda kalan şeyler: 
Satışlar ciddi bir düşüş yaşamıştır. 
Kısa Vade Banka Kredi Borçları yüksek. 
Dipnotlar çok yetersizdi, diğer şirketlerin çok daha detaylı paylaşımlar yaptığını görmüştük.
İzlemeye devam edeceğiz.

Eğitim çalışmamız tamamlanmıştır.

Önemli Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri asla yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir, tamamiyle benim hobimdir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu çalışma kesinlikle tekrar çıkarılmak, çoğaltılmak, kopyalanmak ve/veya okuyucudan başkasına dağıtılmak üzere hazırlanmamıştır ve Eser Oran'ın izni olmadan kopyalanamaz ve çoğaltılıp dağıtılamaz. Eser Oran tarafından hazırlanan ve yatırımcıların bilinçli yatırım yapmaları konusunda eğitici ve uyarıcı mesajlar içeren bu hobisel raporun görsel ve yazılı medyada, internet ve sosyal medya ortamında, e-posta veya forumlar yoluyla kaynak gösterilerek dahi dağıtılması, haber yapılması, kullanılması, yayınlanması kesinlikle yasak olup, telif hakları gereğince bunu yapanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bu hobisel raporun içeriğindeki görüş ve tavsiyelere uyulması sebebiyle doğabilecek doğrudan ya da dolaylı herhangi bir zarar ya da kayıpla ilgili olarak sorumlu tutulamaz. 

hisse analiz net, hisse analizi nasıl yapılır, hisse analiz twitter, hisse analiz fx plus, hisse analiz programı, hisse analiz programları, hisse analiz kervan, hisse analiz siteleri, hisse analiz nasıl yapılır, hisse analiz afyon, hisse analiz avod, hisse analiz aselsan, ısgyo hisse analiz, hisse analiz akbank, hisse analiz adese, hisse analiz albrk, hisse analiz acsel, kardemir a hisse analiz, hisse analiz maalt, hisse analiz bntas, hisse analiz bigpara, hisse analiz brko, hisse analiz bjkas, hisse analiz brisa, hisse analiz bursa, hisse analiz banvit, kardemir b hisse teknik analiz, hisse analiz.com, hisse analiz cola, hisse analiz net cment, carrefoursa hisse analiz, cusan hisse analiz, crfsa hisse analiz, iş c hisse analiz, oyak c hisse analiz, adana c hisse analiz, iş bankası c hisse analizi, hisse net çelebi, hisse net çimsa, hisse net çemtaş, hisse net çimbeton, hisse net çimentaş, hisse net çelik halat, çemtaş hisse analiz, çimsa hisse analiz, hisse analiz dergisi, hisse analiz dersleri, hisse analiz dohol, hisse analiz dardanel, hisse analiz dencm, hisse analizi defter değeri, hisse detaylı analiz, hisse derin analiz, kardemir d hisse analiz, krdmd hisse analiz, kardemir d hisse teknik analiz, kardemir d hisse analiz net, hisse analiz eğitimi, hisse analiz egeen, hisse analiz ekgyo, hisse analiz excel, hisse analiz etme, hisse analiz ecilc, hisse analiz escom, hisse analiz ereğli, hisse analiz forum, hisse analiz fener, hisse analiz fx plus fiyatı, hisse analiz forex, hisse analiz flap, hisse formasyon analizi, turkcell hisse analiz fiyatları ve yorumları ata online, f hisse, hisse analiz grafik, hisse analiz gsray, hisse analiz garanti, hisse analiz günlük, hisse analiz garan, hisse analiz gerel, hisse analiz gusgr, hisse analiz grnyo, gltsry hisse, hisse analiz halkbank, hisse analiz hekts, hisse analiz hurgz, hisse hacim analizi, hektaş hisse analiz, hubvc hisse analiz, halkbank hisse analiz yorum, hisse analiz ıcbct, ıeyho hisse analiz, ıhlgm hisse analiz, ısfın hisse analiz, ıdgyo hisse analiz, ıztar hisse analiz, ıpeke hisse analiz, hisse analiz iş yatırım, hisse analiz investing, hisse analiz ihlgm, hisse analiz isfin,


Adese Alışveriş Tic. Şirket Analizi [#ADESE) Adese Alışveriş Tic. Şirket Analizi [#ADESE) Reviewed by Es'Or on Kasım 17, 2020 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.