İyi Bir Lider Olabilme İhtimal?

İyi bir Lider'in 9 Özelliği

Büyük liderler ayna gibidirler. Göründükleri gibi olmalıdırlar. Bir avuç liderlik özelliği her büyük lideri tanımlayabilir mi? Yani bahsedeceğimiz bazı özellikler liderliğin tamamını kapsayacak mı? Birçok becerinin birleşimine sahip olabilir ve yine de büyük bir lider olabilir misiniz? Bir lider bir şirketin, ekibin veya hatta bireyin mutluluğunu ve başarısını gerçekten değiştirebilir mi? Peki, liderlik edecek bir ekibiniz yoksa liderlik ile ilgili en önemli şey nedir?

LinkedIn'e Göre [1], bir çalışanın 12 ay sonra hala bir şirkette olma şansı% 76, ancak üçüncü yıla kadar% 48'e düşüyor! Ayrıca, çalışanların üçte birinden fazlasının şu anda aktif veya rasgele yeni bir iş aradığı bildiriliyor.

Çok ilginç değil mi?

Çalıştığı halde aktif olarak iş arama sitelerinde geziniyor.


Şu anda lider olmasanız bile, bu 9 özellik başarınızı, mutluluğunuzu ve sağlığınızı artırabilir. Belki de ileride iyi bir lider olmanıza vesile olacaktır.

1. Saygı
Eğer saygı görmek istiyorsanız, önce saygı göstereceksiniz. Kendisine, yaptığı işe Saygı duyulduğunu hisseden her personel daha çok çalışır. Yapıldığı işi küçümseyen bir yöneticiyle kimse çalışmak istemez.

2. Vizyoner
Büyük bir lider olmak istiyorsanız, vizyonunuzu ve misyonunuzu paylaşmanız gerekir. Hedefiniz birbiriyle çok iyi anlaşan bir ekip oluşturak da olabilir. Buradaki anahtar sadece paylaşmak değil, ekibinizin görevde söz, sorumluluk sahibi olduklarını hissetmelerini sağlamak. Bu, çalışmalarının sonuçlarıyla daha derin bir duygusal bağlantı yaratacaktır.

3. İletişim
İletişim ve liderlik. Hakkında söylenecek çok şey var. İletişim yollarınız her zaman açık olmalı. Her bir çalışanınızla ayrı bir iletişiminiz olmalı. Kimisi naiftir ona daha samimi yaklaşmalısınız kimisi esprilidir ona farklı.. Kimisi de hırslıdır, araştırmayı sever ona da farklı sorumluluklar. Çalışanlarınza potansiyel yerinizi kapacak biri olarak görmeyin. Onlarla samimi ilişkiler kurun. Odanızdaki o kapı yalandan açık olmamalı. Onların söylediklerini dikkate alın. Dikkate alındığını bilen çalışan her zaman daha fazlasını vermek ister.

4. Şeffaflık
Büyük liderler, dürüst ve şeffaf olmaktan korksalar da, bunun üstesinden gelmenin yollarını bulurlar.  Neyin yanlış olduğunu görebiliyorsanız, bu ilişkilerinizde, işinizde de olabilir. Düzeltmek daha kolay, olmaz mı?

5. Tutku
Liderler, takımlarıyla aradıkları sonuçlar konusunda heyecanlanmalı ve tutkulu hissetmelidir. Liderler, kendilerine, ekiplerine ve şirketlerine olan inançlarını sergilerler, ekiplerine de inanmaları için ilham verirler ve onları motive ederler. Çalıştığım bir Yöneticim beni inanılmaz Motive ediyordu ve diğer Yöneticilerin aksine önümü açıyordu her defasında. Bir rapor yaptığımda ya da yazdığımda "Git bunu Patrona göster ve açıklamanı yap." derdi. Şu zamanda bunu kaç kişi yapar acaba? Tutku tutkuyu yaratır.

Tutkunuzun yaptığınız her şeyde parlamasına, sonuçlara inanmasına ve güvenmesine izin verin bunu başarabilirsiniz.

6. Başarısızlık
Başarısızlık liderlik için çok önemlidir. Gerçek lider Başarısızlıktan korkmaz ve ondan bir şeyler öğrenmek ister. “Bunu yanlış anladım” diyebilen bir lider görmek güçlü bir şeydir. Büyük liderler için nadiren iyi çalışan kibir ve egodan yoksundur.

7. Teşvik
Liderler, insanların konuşmalarını, dürüst olmalarını, sorumluluk almalarını, hesap verebilir olmalarını ve onurlandırılmalarını ve saygı duymalarını sağlamalıdır. İnsanlar genellikle sadece dinlemenin cesaret verici olduğunu düşünürler, ama değildir.

Büyük bir lider olmak istiyorsanız, önce harika bir koç olun. Herkes biraz eğitim, uygulama ve geri bildirim ile bir seviyeye koçluk yapabilir.

8. Hedefe Yönelik
Ekibinizi dinleyip teşvik ettiğinizde, açık hedefleri paylaşabilmek zorunludur. İster basketbol takımının lideri, ister ebeveyn, CEO ya da Scout lideri olsun, herkesin katılmasını beklediğiniz hedefleri oluşturmak yeterli değildir. Ekibiniz görüşlerine değer verildiğini hissettiğinde, daha fazla katılım sağlar.

Katılım, tanınmaya yol açar ve bu da hızlandırılmış bir başarıya yol açar: ekibinize değer verin ki; temsil ettiğiniz şeye değer verilsin ve görün ek finansal teşvik olmadan da başarılı olduğunuzu.

9. Uyarlanabilir
Hepimiz zorluklarla ve zorlu zamanlarla karşı karşıyayız ve geri dönen ve sürekli değişen ortamlara, zorluklara ve engellere uyum sağlayabilen lider, insanların birlikte olmak istediği liderdir.

Yukarıdaki becerileri kullanarak, herkesin işini çok daha kolay hale getirmek ve yol boyunca mutluluk yaratmak için yeni düşünme ve çalışma yollarını değiştirmek ve değiştirmek için engelleri aşmayı başardılar.




İyi Bir Lider Olabilme İhtimal? İyi Bir Lider Olabilme İhtimal? Reviewed by Es'Or on Temmuz 10, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.