Excel'de LEN Formülü (Excel UZUNLUK Formülü)

Microsoft Excel'de LEN (Uzunluk) Formülü

Excel Len (Uzunluk) formülü belirttiğiniz bir dizenin kaç tane karakterden oluştuğunu öğrenmek için kullanılır. Yani göstermiş olduğunuz hücre içinde kaç adet karakter olduğunu söyler.

Yazılışı

= LEN (Text)
= UZUNLUK (Metin)

Ara Notlar:

- UZUNLUK formülünde  hücre içindeki boşluklarda karakter olarak sayılır,
- İlgili metinde fazla boşluk varsa bir başka formül kullanılabilir (TRIM FORMÜLÜ - Belki anlatacağım bir sonraki formül TRIM'dir. Onu da anlatacağım)
- Rakamlarda ve sayılarda yapacağınız hücre biçimlendirmeleri hücre içi karakter sayısını etkilemeyecektir. $, ₺ , € gibi.


Ben UZUNLUK formülünü genellikle Tek düzen Hesap Planı düzenlemesi için uygulardım. Yani Bütün Hesap Planını çektikten sonra UZUNLUK formülü yardımıyla her hesabın dijitini yakalabiliyorsunuz.

Aşağıdaki gibi;

- 120 Ana Hesap = 3 karakter
- 120.01.01 = Alt Hesap 9 karakter
- 120.01.01.00001 = 15 karakter

Burada yanlış açılan hesap kodlarını da yakalayabilirsiniz. Misal 15 yerine yanlışlıkla 14 karakter açılmış hesap kodu da olabilir 16 karakter olan da.

Bir diğer kullanım şekli örneğin Stok raporu çekiyorsunuz. Ve bazı kodlar hatalı yazıldığı için uzun geliyor. Yine aynı şekilde UZUNLUK formülünü kullanarak hangi kodların hatalı yazıldığını tespit edebilirsiniz. Daha sonra SOLDAN ya da SAĞDAN formülleriyle kısaltabilirsiniz.













Excel'de LEN Formülü (Excel UZUNLUK Formülü) Excel'de LEN Formülü (Excel UZUNLUK Formülü) Reviewed by Es'Or on Temmuz 16, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.