Evernote vs OneNote - Sizce hangisi daha kullanışlı?

Evernote vs OneNote - Sizce hangisi daha kullanışlı?

Not alma, hafızanızı geliştirmenize ve iş yerindeki üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Notları yazarak ne yapılması gerektiğini unutmayın ve gün boyunca işinizin kontrolünü yeniden kazanın.

Masaüstünüzde veya mobil cihazınızda kullanabileceğiniz binlerce farklı not alma uygulaması var. Sanırım en popülerleri Evernote ve Microsoft OneNote'tur. Çünkü her birinin son derece sadık kullanıcıları ve savunucuları var. Her ikisi de hem verimli hem de çok etkili.

Genel Bakış: Evernote ve OneNote

İlk olarak, iki platforma giriş. Evernote , içerik depolamanızı, not almanızı, liste yazmanızı ve tümünü düzenlemenizi sağlayan bir uygulamadır. Bunlar Not Defterlerinde depolanırken, bu verimlilik uygulamasının arkasındaki konsept daha çok, topladığınız her şeyi kaydedebileceğiniz Evrensel Gelen Kutusuna benzer, böylece etiketlerin kullanılmasıyla ihtiyacınız olduğunda hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.

Microsoft'un OneNote'u ise , okulda taşıdığınız dizüstü bilgisayarların dijital bir versiyonu gibi çalışıyor. Tüm notlarınızı ve topladığınız farklı içerik türlerini depolamanın yanı sıra, bunları bölümler, sayfalar ve kapsayıcılar halinde de düzenleyebilirsiniz.

Bu uygulamaların her biri, kullanıcılarının üretkenliklerini ve belleklerini geliştirmelerine yardımcı olacak bir dizi özellik sunar. Ayrıca, hiçbir uygulama mükemmel olmadığından, her birinin güçlü ve sınırlamaları vardır.

Hangi uygulamanın en iyi seçiminiz olacağı konusunda daha iyi bir fikir edinmek için, ikisini kullanıcıları tarafından en çok kullanılan üç temel özelliğe göre karşılaştıracağım: bilgi toplama, not alma ve mobilite.

Bilgi toplamak

Hem OneNote hem de Evernote, bulduğunuzda farklı web sitelerinden hızlı bir şekilde bilgi toplamanıza ve depolamanıza izin veren kendi website uzantısıyla birlikte gelir.

Her ikisi de size, web sayfasının tamamını olduğu gibi, reklamsız basitleştirilmiş bir sürümü de ya da sayfanın yalnızca bir bölümünü mi kaydetmek istediğinizi seçme seçeneği sunar. Ayrıca, söz konusu kaynağı neden “kırptığınızı” hatırlamanızı kolaylaştırmak için kaydetmeden önce bazı notlar da ekleyebilirsiniz.

OneNote size içeriğinizi düzenlemek için daha fazla yapı sağladığından, web kesme makinesi sadece ayrıntıları hangi not defteri olarak kaydetmeyeceğinizi değil, not defteri içindeki hangi bölümü de seçmenizi sağlar.

Evernote, kaydetmeden önce web kupürlerinize etiket ekleme seçeneği sunar, böylece daha sonra aramanız daha kolay olur.

Premium kullanıcılar, Evernote'un Seçenekler bölümünde bulunan İlgili Sonuçlar özelliğine erişebilir. Google'da arama yaptığınızda Evernote, bilgi ararken kullandığınız anahtar kelimeyle ilgili tüm notları gösteren ikincil bir arama başlatır.

Not alma

Bu verimlilik uygulamalarının her ikisi de, zengin belgeler oluşturmak için notlarınızı oluşturmanıza ve biçimlendirmenize olanak tanır. Bu özellikler arasında yazı tipi boyutunu ve rengini değiştirme, tablo ekleme ve medya dosyaları ekleme bulunur.

Evernote'un not alma özellikleri, notlarınızı nasıl girdiğinize ilişkin çok yapılandırılmış olması nedeniyle bir Word belgesine çok benzer. Sahada iyi yapılandırılmış dokümanlar oluşturup bunlara erişebilmesi gereken profesyoneller, Evernote'un sadık hayran kitlesinin çoğunu oluşturur.

Notlarınızı başlangıçtan itibaren doğru şekilde yapılandırmanız üretkenliğinizi etkileyebilir. Boş bir sayfa bazen kafa karıştırıcı olabilir. Evernote, size zaman kazandıracak savaşta test edilmiş şablonları ve iş akışlarını kullanma olanağı sağlar . Mümkün olan şeyler için ilham ve yapı sağlayabilirler.

Öte yandan, OneNote kullanıcılarına notların oluşturulmasında daha fazla çok yönlülük ve esneklik sağlar. Sayfanın herhangi bir alanını tıklayıp yazmaya başlayabilirsiniz. Bir şeyi hareket ettirmeniz gerekiyorsa, notlarınızın bölümlerini doğru yere sürükleyip bırakabilirsiniz.

Hareketlilik (Mobilite)

Evernote ve OneNote hem masaüstü bilgisayarlarda hem de mobil cihazlarda kullanılabilir. Aynı zamanda, kullanıcılarına içeriği bir cihazdan diğerine senkronize etme olanağı sağlar.

İki verimlilik uygulamasından hangisinin burada en iyi olduğuna karar vermek oldukça zordur çünkü büyük ölçüde birkaç faktöre bağlıdır. Bunlardan biri kullandığınız işletim yazılımıdır.

Evernote'un kamerası ayrıca Post-It, Moleskin defter sayfaları ve kartvizitler ile entegre oluyor. Bunlardan herhangi birinin fotoğrafını çektiğinizde, kamera bilgileri yakalar ve bunu Evernote için biçimlendirir; böylece arama yaparken kolayca bulabilirsiniz.

Dikkate alınacak diğer bir faktör de kullandığınız bulut depolama alanıdır. OneNote'u farklı cihazlarda senkronize edebilmeniz için önce Microsoft'un bulut depolama hizmeti olan OneDrive ile bir hesap oluşturmanız gerekir.

Peki hangisi?

Dürüstçe ve en açık cevap:

O size bağlı.

Ben OneNote kullanıyorum ama bazen aldığım notları bulmakta zorlanıyorum ve şu sıralar yeni bir arayış içindeyim. Aldığım notları bulamamak benden kaynaklanan bir sorun da olabilir :)

Evernote ve OneNote'un güçlü ve zayıf yanları olsa da, verimliliği ve hafızayı geliştirmeye ne kadar yardımcı olacağı, sizin için en iyi olana bağlıdır.

Görsel ipuçlarını kullanarak en iyi şekilde çalışabileceğinizi ve daha fazla şey hatırlayabildiğinizi fark ederseniz, OneNote kullanılacak en iyi verimlilik uygulaması olacaktır. Ancak, ihtiyacınız olan bilgileri öncelikli olarak bulma hızını ve kolaylığını düşünüyorsanız Evernote en iyi seçeneğiniz olacaktır.

Her iki üretkenlik uygulamasının ücretsiz sürümleri olduğundan, hem deneyebilir hem de en rahat olduğunuz yeri görebilirsiniz. Sonunda, kullanılacak doğru üretkenlik uygulaması, bunları nasıl yapmanız gerektiğini size dikte etmek yerine çalışma ve iş yapma şeklinizi tamamlayan bir uygulamadır.


Evernote vs OneNote - Sizce hangisi daha kullanışlı? Evernote vs OneNote - Sizce hangisi daha kullanışlı? Reviewed by Es'Or on Temmuz 07, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.