Bir Demet Tiyatro - Yılmaz Erdoğan

Bir Demet Tiyatro - Yılmaz Erdoğan

Bugün 29.06.2020. Bir Demet Tiyatro'yu adlı yazıyı yazmaya başladığım tarih. Covid sebebiyle çoğu televizyon kanallarında Nostalji rüzgarları esiyor. Bunlardan biri de Star TV. Star TV şu sıralar Bir Demet Tiyatro'yu yeniden göstermeye başladı.

Hatta en son 2019 yılbaşısında gösterildi. İnsan görünce mutlu oulyor gerçekten.

Bir Demet Tiyatro

İyi de yaptı.

Ne zaman gözüme çarpsa çocukluğumdaki o sıcacık evde, kardeşlerimle izlediğim günler geliyor aklıma. Bir Demet Tiyatro. Yıllar yıllar önce televizyon ekranlarına akıtılmış belki de televizyonlardaki Tiyatro eksikliği fark edilmiş ve bolca bu eksikliği gidermiş bir Beşiktaş kültür Merkezi (BKM) yazılımıdır.

Yılmaz Erdoğan'ın hem oynadığı (Mükremin Çıtır) hem de senaryosunu yazdığı Bir Demet Tiyatro ilk yayınlandığında her bölümü farklı formatta, farklı karakterlerin canlandırdığı bir tiyatral gösteri olarak düşünülürken -daha çok Lütfiye Çıtır üzerinden yürüyecekken- daha sonra çok beğenilen Lütfiye Abla, Delikanlı Mükremin Çıtır tiplemesi bolca bölümle ekranlara girmiştir.

Bir çok kişi Bir Demet Tiyatro'yu, Sıdıka dizisinin bir uzantısı olarak düşünür. Doğru bir çok yönden benzerlikleri var. Evde kalmış, herkese laf sokan, zeka küpü bir kız, haylaz ve baltaya sap olamamış herkese terör estirirken babasından korkan bir abi, çalışan bir baba ve anne. Tabi dizi ilerledikçe yepyeni karakterler girdi ve dizi mükemmel bir şekilde yürüdü.

Bu dizide beni en çok çeken şey neydi diye düşünürsem eğer: Sanırım bizden birilerinin olması, güncelliğini hala koruyor olması, esprilerin öyle alalede yapılmaması, cümleleri eğip bükmesi.. Şimdi izlerken bölümlerini ne kadar da cesur cümlelerin geçtiğini gördüm. Direkt laf sokabilen, sorgulayan bir yapıdan şimdi etliye, sütlüye dokunmayan mizaha dönüşmüş diziler.


Keşke denilebilecek dizilerden birisiydi bana kalırsa Bir Demet Tiyatro. Keşke bitmeseydi ve devam edebilseydi. I. döneminde 3 oyuncusunun ölmesi nedeniyle bitirilmişti. Gürdal Tosun (Tombalak), Aydın Tolan (Laz Bakkal), Erdoğan Dikmen (Burhan Çıtır). Zamanla tabi diğer oyuncuları da vefat etmiştir. Bir çok ünlü o dizide oynamıştır. Cem Yılmaz, Demet Şener, Ata Demirer aklıma gelenler.

Birden fazla tiplemeyi barındıran Bir Demet Tiyatro unutulmaz replikleri ve esprileriyle akıllara kazınmıştır. Bazı tiplemeleri yazalım mesela: Başlı başına Mükremin Çıtır, Lütfiye Abla, Feriştah Yenge, Numan Amca, Ay inanmıyorum Necdet, Midyat, Seyfo, Saldıray Abi, Mücver abla, Laz Bakkal, Spartakis Vedat, Tanıl...


Hepsi kendine has özellikleri ile güldürüyor, düşündürüyor, hüzünlendiriyordu..

Şimdi aklımda kalan karakterlerin diyaloglarını yazacağım:

Mükremin Çıtır - Senin eline çöp batsa benimkisi kanar..
Mükremin Çıtır - Sabrımın sınırında volta atıyrsun. Dikkat et mayına basma.
Mükremin Çıtır - Neydi lan o lavuğun ismi, suyun debisiyle alakalı heh Coşkun..
Mükremin Çıtır - Beni din ve iman hudutlarından çıkarma..
Mükremin Çıtır - dilin ağzına büyük geliyor herhalde..

Saldıray Durgun - işlemeyen yatak paslanmaz..
hastanelik iken bile:
Saldıray Durgun - soyun da dediklerin anlaşılsın Züleyha.

Ay inanmıyorum Necdet - "Midyat, Seyfo gülün.."
Ay inanmıyorum Necdet - "Midyat, Seyfo endişelenin.."

Bir Demet Tiyatro

Laz Bakkal - "Yaz deftere, yaz deftere bakkal değil, Hayır Kurumuyuz sanki."

Lütfiye Abla - "Ne kadar ilginç bir hayatımız var di mi anne? Lütfiye Fıdıllıoğlu.. Doğdu, ömrünü pencere önünden sokağı izleyip, annesine laf yetiştirerek geçirdi.. Evli ve bir çocuk annesi. Lütfiye Fıdıllıoğlu'nun adı hiçbir ansiklopedide geçmemektedir.."

Mükremin ile Türbişon gece vakti salonda çilingir sofrasını kurmuş haldeler. Baba Burhan Çıtır uyanır ve haliyle bir dayak öncesi sorgulama yapar:

Mükremin Çıtır: ıı şey baba, gece uyku tutmadı. ben de kalktım mutfakta oyalanıyordum. rakıya biraz su koydum. aa baktım beyazlıyor. şimdi hadise enteresan olunca dedim ki çağırayım türbişonu bu icadımı ona da göstereyim.

Tirbişon: öyle öyle... Nasıl beyazlıyor hayret.

Dizi ile ilgili çıkan kitapları da aldım. Bence müthiş bir emek, müthiş bir alın teri. Böyle güzel yapımların daha fazla olması dileğiyle.


bir demet tiyatro,bir demet tiyatro izle,bir demet tiyatro replikleri,bir demet tiyatro karakterleri,bir demet tiyatro fadıl,bir demet tiyatro mükremin,bir demet tiyatro demet akbağ,bir demet tiyatro tombalak,bir demet tiyatro kudbettin,bir demet tiyatro oyuncuları,bir demet tiyatro asuman,bir demet tiyatro ayça,bir demet tiyatro altan erkekli,bir demet tiyatro anne,bir demet tiyatro aşk sözleri,bir demet tiyatro asuman kimdir,bir demet tiyatro alıntılar,bir demet tiyatro akor,bir demet tiyatro ayberk atilla,bir demet tiyatro bakkal,bir demet tiyatro burhan,bir demet tiyatro berkant,bir demet tiyatro berk,bir demet tiyatro baba,bir demet tiyatro bolvadin,bir demet tiyatro boxset,bir demet tiyatro burhan altıntop,bir demet tiyatro b,bir demet tiyatro cumhur,bir demet tiyatro camdan bakan kadın,bir demet tiyatro kast,bir demet tiyatro ceyhun fersoy,bir demet tiyatro caps,bir demet tiyatro cemile,bir demet tiyatro cem yılmaz eyvah necdet,bir demet tiyatro cd,bir demet tiyatro cem yılmaz erdal tosun,bir demet tiyatro bakkal çırağı,bir demet tiyatro nerede çekildi,vural çelik bir demet tiyatro,meral çetinkaya bir demet tiyatro,bir demet tiyatro da mükremin abi karakterini kim canlandırmıştır,bir demet tiyatro demet evgar,bir demet tiyatro dvd,bir demet tiyatro demet şener,bir demet tiyatro demet akbağ ismi,
bir demet tiyatro diyalogları,bir demet tiyatro duygusal müzik,bir demet tiyatro da karakterler,bir demet tiyatro devrimci,bir demet tiyatro erdal tosun,bir demet tiyatro engin günaydın,bir demet tiyatro elmas,bir demet tiyatro ekibi,bir demet tiyatro eser yenenler,bir demet tiyatro ezgi mola,bir demet tiyatro eyvah necdet,bir demet tiyatro erdal tosun karakteri,bir demet tiyatro en komik sahneler,bir demet tiyatro fon müziği,bir demet tiyatro feriştah,bir demet tiyatro fahrigül,bir demet tiyatro füreya,bir demet tiyatro füreya kimdir,bir demet tiyatro fehmi,bir demet tiyatro feriştah karakteri,bir demet tiyatro feriştah replikleri,bir demet tiyatro gürdal tosun,bir demet tiyatro güzide,bir demet tiyatro gülün,bir demet tiyatro güzide kimdir,bir demet tiyatro gitar tab,bir demet tiyatro gocuk,bir demet tiyatro gelsin paralar,bir demet tiyatro gürkan uygun,bir demet tiyatro gitar,bir demet tiyatro hadi,bir demet tiyatro hadi ipucu,bir demet tiyatro hangi yil,bir demet tiyatro hd izle,bir demet tiyatro hıdır,bir demet tiyatro hakkında,bir demet tiyatro hangi yıl başladı,bir demet tiyatro hidayet,bir demet tiyatro hoca bana taktı,bir demet tiyatro hadi size iyi günler,bir demet tiyatro fadılın ablası,bir demet tiyatro feriştah'ın fentezileri,bir demet tiyatro şahin ırmak,bir demet tiyatro imdb,bir demet tiyatro indir,bir demet tiyatro isimler,bir demet tiyatro ikiz yatak,bir demet tiyatro ilk yayın tarihi,bir demet tiyatro irfan,bir demet tiyatro içimde lise son sınıfın,bir demet tiyatro iclal aydın,bir demet tiyatro izle 105,bir demet tiyatro jenerik,bir demet tiyatro jenerik müziği indir,



Bir Demet Tiyatro - Yılmaz Erdoğan Bir Demet Tiyatro - Yılmaz Erdoğan Reviewed by Es'Or on Temmuz 05, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.