Çocuklar için Okumaya Nereden Başlanmalı?

Nereden Başlamalı

Artık okumanın çocuklarınıza sağlayabileceği birçok faydadan haberdar olduğunuza göre, bir sonraki adım nedir?

Çocuğunuz henüz okuma sevgisi geliştirmediyse, başlamak için çok geç değildir.

1. Okumayı Bir Görev Değil Bir Seçim Yapın
Okumayı zorunlu bir görev veya atanmış angarya haline getirmeyin. Çocuklarınızı okumayı teşvik edin ve hatırlatın, ancak ne zaman ve ne kadar süre okuyacakları konusunda nihai kararı vermelerine izin verin. Okumak zorunda kaldıklarını hissetmek, kaçınılmaz olarak deneyimin keyfini çıkaracaktır.

İsteksiz bir okuyucunuz varsa, isteksizliğin temel nedeninin ne olduğunu anlamaya çalışın. Çocuklarınız kelimelerle uğraşıyorsa, bildikleri kelimeleri tanıma konusunda güven aşılamak için okuma seviyelerinin altında birkaç kitap bulun. Gönüllü olarak okumaya daha istekli olana kadar daha zor kitaplara yavaş yavaş geçiş yapın.

Başka bir alternatif sesli kitapları denemektir. Başka bir kişinin güvenle okuduğunu duymak akıcılığı deneyimlemek için harika bir yoldur ve kitaptan zevk almak zorunda kalmadan kitabın tadını çıkarabilirler.

İçerik sorunsa ve okumayı sıkıcı buluyorlarsa, bunları farklı okuma materyallerine tanıtın.

2. Çeşitli Okuma Materyali Öner
Okuma pek çok biçimde olabilir ve her türün okuyucuya sunduğu benzersiz bir şey vardır. Çocuklarınız okuma zevkini bulmakta zorlanıyorsa, bunun nedeni ilgi alanlarına uygun bir tür bulamamış olmaları olabilir.

Geleneksel kitaplar gizem, tarih, biyografiler, fantezi, bilim kurgu ve daha pek çok türde gelir. Bazı kitaplar, kendi macera kitaplarınızı, günlük romanınızı veya epistolar romanınızı seçmek gibi benzersiz ve eğlenceli stillerle yazılmıştır.

Daha görsel olarak uyarıcı bir materyal okumak istiyorsanız, bir grafik roman, dergi veya seyahat kitabı deneyin. Kitaplar ayrıca yeni bir beceri öğrenmek için harika kaynaklar. Şaka kitapları, sihirli kitaplar ve yemek kitapları bunlara harika örneklerdir.

Çocuklarınıza okumanın pratik yönünü de göstermeyi unutmayın. Mağazadaki bakkal listesini okurken yardımlarını isteyin veya mutfakta birlikte yemek pişirirken tarif talimatlarını okumasını isteyin.

3. Kitapları İlk Elden Deneyimleyin
Çocuklarınız daha fazla kitap okuduklarında, kitaplarda karakter olsaydı nasıl olacağını hayal etmeye başlayabilirler. Okuma sevgilerini desteklemenin harika bir yolu, kitaplarının en sevdikleri bölümlerini tasvir etmelerine yardımcı olmaktır.

Tereyağı birası (Harry Potter) veya Türk Lokumu (Aslan, Cadı ve Dolap) için bir reçete arayın ve birlikte yapın. Gizli Bahçe'yi okuduktan sonra birlikte bir bahçe dikmeye başlayın.

Bir kitabı bitirmenin bir diğer eğlenceli yolu da kitabın film yorumunu izlemektir. Sevilen karakterlerin ekranda canlandığını görmek, okuma keyfini arttırmanın kolay bir yoludur.

4. Örnek Olun
Çocuklarınızın baktığı ana kişisiniz. Çocuklar ebeveynlerini kopyalamayı ve ebeveynlerinin günlük olarak yaptıklarını gözlemledikleri şeyleri yapmayı severler.

Sadece çocuklarınıza sık sık okumasını söylemeyin; kendiniz yaparak gösterin. Eylemler sözlerden daha yüksek sesle konuşur.

Kendi okuma ve kitap sevginizi modellediğinizde ve onlara hayatınıza getirdiği neşeyi gösterdiğinizde, aynı şekilde hissetmeye meyillidirler.

5. Zamanı bir kenara koyun
Yoğun bir programa sahip ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda eğlenceli ekranla dolu aktiviteye sahip bir çocuk için, bilerek okumak için zaman ayırmak zor olabilir.

Sadece okumak için özel bir zaman yaratarak bu kararı biraz daha kolay hale getirin. Bu, yatmadan hemen önce, ödevden hemen sonra veya ailenizin yoğun programı için en uygun zaman ne olabilir. Bu süre çocuğunuzla yüksek sesle okumak veya bağımsız okuma için kullanılabilir.

6. Kitapları Canlandırın
Çocuklarınızın okuduğu kitaplarla gerçek hayattaki bağlantıları bulmak, okuma deneyiminin sevincini artıracaktır.

Çocuklarınız çiftlikte yaşam hakkında bir kitap mı bitirdiler? Yerel bir çiftliği ziyaret etmelerini ve ilk elden okuduklarını deneyimlemelerini sağlayın. Gezegenler ve uzay hakkında bir kitap okumak, planetaryuma bir geziye dönüşebilir.

Daha unutulmaz bir gezi için, Harry Potter serisini bitirdikten sonra Londra'yı ziyaret etmek gibi ülke dışına bir aile gezisi yapın.

7. Kitapları Erişilebilir Yap
Çocukken yapmak için en sevdiğim aktivitelerden biri kütüphaneye gitmekti. Elimdeki çok sayıda kitap beni okumak için çok heyecanlandı.

Bölgenizde çocuklarınızı almak ve sınırsız olasılık büyüsünü deneyimlemek için harika bir kütüphane bulun. Çocuklarınızı kendi kütüphane kartlarına kaydettirin ve okuma maceralarına sahip olmaları için onları teşvik edin.

Evinizde küçük bir kitap koleksiyonu başlatın, böylece çocuklarınız her zaman parmaklarınızın ucunda kitaplara sahip olur. Bir kitap mağazasını ziyaret edin, çevrimiçi göz atın veya aylık kitap aboneliği için kaydolun. Yeni kitaplara düzenli olarak erişmek heyecan verici ve eğlenceli olmaya devam edecektir.

8. Bir Kitap Kulübü Başlat
Başkalarının hesap verebilir olmanıza yardımcı olması, daha fazla okumak ve başka türlü sahip olmadığınız yeni kitaplar keşfetmek için büyük bir motivasyon.

Çocuklarınızı akranlarıyla veya sizinle bir kitap kulübü kurmaya teşvik edin. Herkesin hoşuna gidecek bir kitap seçin ve bir araya gelmek ve herkesin kitap hakkında ne düşündüğünü tartışmak için bir son tarih belirleyin. Maddi teslim tarihi, yolda kalmak ve düzenli olarak okumak için büyük bir teşviktir.


kitap okumakla ilgili sözler, kitap okumak ile ilgili sözler, kitap okumak istiyorum, kitap okumak faydalıdır çünkü, kitap okumak ingilizcesi, kitap okumak için tablet, kitap okumak ile ilgili sözler kısa, kitap okumak ile ilgili cümleler, kitap okumak için ışık, kitap okumak almanca, kitap okumak alzheimer, kitap okumak alıntı, kitap okumak aptallıktır, kitap okumak almanca ne demek, kitap okumak afiş, kitap okumak atatürk, kitap okumak almancası, kitap okumak bizi nasıl geliştirir kısaca, kitap okumak bize ne kazandırır, kitap okumak beyni yorar mı, kitap okumak beyni geliştirir mi, kitap okumak beyni dinlendirir mi, kitap okumak birleşik fiil mi, kitap okumak baş ağrısı, kitap okumak beyne faydaları, kitap okumak caiz mi, kitap okumak clipart, kitap okumak cahilliğinize zarar verebilir, kitap okumak cemil meriç, kitap okumak.com, kitap okumak cümleler, kitap okumak ciddi bir iştir, kitap okumak caiz midir, c kitap önerisi, kitap okumak çok faydalıdır çünkü, kitap okumak çeviri, kitap okumak çocuğa ne kazandırır, kitap okumak çizim, kitap okumak çok güzel, kitap okumak çizgi film, kitap okuma çizelgesi, kitap okuma çizelgesi pdf, kitap okumak diksiyonu düzeltir mi, kitap okumak deyim midir, kitap okumak deneme, kitap okumak ders başarısını nasıl etkiler, kitap okumak depresyona iyi gelir mi, kitap okumak dikkati artırır mı, kitap okumak dili geliştirir mi, kitap okumak dikkat dağınıklığı, d&r'da kitap okumak, kitap okumak ekşi, kitap okumak eba, kitap okumak ezberi geliştirir mi, kitap okuma etkinlikleri, kitap okuma etkinliği, kitap okuma etkinliği planı, kitap okurken esnemek, kitap okuma etkinlikleri nasıl planlanmalıdır, e kitap okumak için, e kitap okumak için tablet, e kitap okumak için program, e kitap okumak istiyorum, e kitap okumak ekşi, e kitap okumak caiz mi, e kitap okumak zararları, e kitap okumak gözleri bozar mı, kitap okumak faydaları, kitap okumak faydası, kitap okumak faydalıdır, kitap okumak fiziksel anlamda iş midir, kitap okumak fransızca, kitap okumak fotoğrafları, kitap okumak fetva meclisi, kitap okumak gözü bozar mı, kitap okumak günah mı, kitap okumak güzeldir, kitap okumak güzel sözler, kitap okumak görselleri, kitap okumak gereksiz, kitap okumak göze iyi gelir mi, kitap okumak güzeldir canım kardeşim, kitap okumak online, kitap okumak resmi, kitap okumak programı, kitap okumak blog, kitap okumak hakkında sözler, kitap okumak hobi midir, kitap okumak hakkında, kitap okumak hafızayı güçlendirir mi, kitap okumak hayatımızı nasıl etkiler, kitap okumak hakkında denemeler, kitap okumak hakkında bilgi, kitap okumak hakkında makaleler, kitap okuma ışığı, kitap okumak iq arttırır mı, kitap okuma ışığı ikea, kitap okuma ışığı dr, kitap okuma ışığı trendyol, kitap okuma ışığı şarjlı,


Çocuklar için Okumaya Nereden Başlanmalı? Çocuklar için Okumaya Nereden Başlanmalı? Reviewed by Es'Or on Haziran 30, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.